NEXT
Hiszünk abban, hogy a fiatal, feltörekvő és érdeklődő pályakezdők bevonása a szakmai párbeszédbe épp annyira fontos, mint a tapasztalt, ’befutott’ szakmagyakorlóké. Azonban a folyamatos megújulást biztosítani az egyik legnehezebb feladat, még egy ilyen nyitott és dinamikus szervezetben is, mint a KÉK.

Ez számunkra egy magától értetődő (missziós) cél, amely az évek során sokféle módon párhuzamosan kísérte a munkánkat: számos hazai és nemzetközi építésznek adtunk lehetőséget kiállításokon, előadásokon és konferenciákon – Emerging Identites (2009), 33m2 (2019), ugyanakkor egy pályakezdők orientációját segítő beszélgetéssorozatból kinőtte magát az 5 éve havi rendszerességgel futó programunk a Trust Your Architect! (2015-). A projekt egyik legnagyobb vállalkozása a 2019-ben megjelent hiánypótló könyv, ami szakterületeken keresztül tárja fel a szakmagyakorlás, pályakezdés lehetőségeit és nehézségeit.

Az edukációs tevékenység mellett a mentorálás is egy fontos tevékenysége lett a KÉKnek: az évek során egyre növekvő – több száz fős - önkéntes bázisból idővel kialakultak fókuszáltabb és szervezett programok, mint a 2015-ben – különféle szakterületen tanuló – egyetemistáknak indított, KÉK Ambassador program, majd a KÉK+ Mentorprogramja.

A mentorprogramokban olyan szakmai munkára van lehetőség, amelyen keresztül nem csak tudásátadás történik, de rendkívüli módon kísérletezni tudunk a fiatal generációk hozzáadott szempontjaival szakmai keretek között.

KAPCSOLAT

Kortárs Építészeti Központ
1111 Budapest
Bartók Béla út 10-12.

info@kek.org.hu
+36 30 522 5994