BB1012
2009-15 között helyszín nélkül, központtalanul működött a szervezet. Ez a hat év érdekes fordulatokat hozott a KÉK életében. Míg külön-külön megerősödtek és fenntarthatóvá váltak a ma már ’zászlóshajónak’ tekintett programjaink, mint a Budapes100, a Pecha Kucha Night Budapest, a Budapesti Építészeti Filmnapok és a Közösségi Kertek, valamint a Városi Séták, addig a körülöttünk lévő kulturális színtér teljesen megváltozott.

Egyrészt a budapesti kulturális élet rendkívül színes lett, megtelt különféle programokkal és lehetőséggel, így 2012-13-ra megváltozott a KÉK szerepe. Már nem hiánypótló tevékenységet végzett, hanem egy inspiráló példaként szolgált a hasonló kezdeményezések előtt. Ez a szerepváltás egy fontos momentum volt számunkra.

Másrészt a gazdasági világválság, majd a magyarországi politikai helyzet 2014-re teljesen átalakította az itthoni kulturális és szakmai színtereket. Azt gondoljuk, hogy ezek a nehézségek a KÉK-et erőssé tették, hiszen a programjaink és tevékenységünk ebben az időszakban is a megszokott módon zajlottak, annak ellenére, hogy jelentősen megváltoztak a körülmények.

Végül 2015-ben, 6 év hontalanság után, létrejött egy együttműködés Újbuda XI. kerület Önkormányzatával, és beköltöztünk a Bartók Béla út 10-12-be, így egy új korszak köszöntött be a KÉK életébe; a KÉK intézmény lett.

A BB1012 a mai napig összetetten működik: a KÉK közösségének és az intézményünknek szeretett helyszíne, kulturális színtere a városra és épített környezetre fókuszáló programoknak, pályakezdőknek és szakmagyakorlóknak teret adó közösségi iroda.

A BB1012 egy fontos, mindaddig hiányolt stabilitást adott nekünk, ami 5 éve töretlen. Lehetőséget kínál az új feladatokhoz, illetve kedvező a KÉK számára, hogy új szerepeiben kibontakozhasson. Az egyik legfontosabb, örömmel vállalt eredményünk a kerületi szerepünk megerősödése, hiszen a Bartók Béla Boulevard is ezen időszak alatt változott meg, melynek formálásában mi is részt vettünk és a jövőben is kiemelt feladatunknak tekintjük.

KAPCSOLAT

Kortárs Építészeti Központ
1111 Budapest
Bartók Béla út 10-12.

info@kek.org.hu
+36 30 522 5994